In elf gemeenten werken met Vitens en Liander

Netbeheerder Liander en drinkwaterbedrijf Vitens starten sinds augustus 2020 samen met Captandum in Nijmegen met het vervangen van gas- en waterleidingen. Verdeeld over elf gemeenten wordt zo’n 30 kilometer aan leidingen vervangen. Een grote klus, waarvoor letterlijk de eerste schop in de grond ging.

Elf gemeenten
Naast Nijmegen, gaan we samen met Vitens aan de slag in de gemeenten Aalten, Arnhem, Berg en Dal, Brummen, Doesburg, Doetinchem, Ede, Nijmegen, Oude IJsselstreek, Renkum en Rheden. We verwachten het werk hier in 2022 af te ronden. De werkzaamheden in deze gemeenten maken deel uit van een grotere saneringsoperatie die verdeeld zijn in meerdere tranches. Nijmegen en de andere tien gemeenten behoren tot tranche 3.  In totaal wordt 200 kilometer gas- en waterleidingen vervangen.

Overlast
Het werk vindt buiten op straat plaats. Werken we in uw gemeente of wellicht in uw straat? Dan kunnen de werkzaamheden enige overlast veroorzaken. Denk aan geluidshinder of tijdelijke afsluitingen van de toevoer van gas en water. Uiteraard doen we er alles aan de overlast tot het minimum te beperken. Omgevingsmanagement is bij dit soort projecten van groot belang. Met factsheets, 24/7 bereikbaarheid en een oplossing voor elk probleem trachten we de overlast waar mogelijk te beperken.

Factsheet Brakkenstein 1